Dobar početak

Kratka priča by Sandra Skoblar_Studio Veda

Želio bih vam ispričati kratku priču.

Svi znamo da je wellness/Spa uglavnom jedan dio hotela/odmarališta, dio za koji gosti često kažu; “još uvijek drugačiji od ostalih dijelova hotela/odmarališta”.

Kada ih pitate zašto, obično odgovore: “nekako je sve drugačije, atmosfera, energija, osoblje …”.

Upravo taj komentar gosta je mjesto gdje počinje priča koju moramo ispričati unatrag.

Stvaranje wellness/spa

Prvo je netko imao viziju, pa je odlučio podržati tu viziju projektima i studijama, a zatim je materijalizira.

Počinjemo od konstrukcije njegovog “kostura” (hladna gradnja) i  zatim spojite područja sa “zglobovima” (zone). Kad sve posložimo dodamo “mišiće” koji ispunjavaju i obavijaju sve, daju oblik kosturu i dodaju mu toplinu i puninu (dizajn i sadržaj).

U tom trenutku imamo formiran Wellness (tijelo), u kojem polako počinje kretanje; pokret koji stimulira “srce” koji pumpa “krv” u sve svoje najmanje dijelove. Ti pokreti su lijepe energije; svijetlo-tamno, aktivno-pasivno, vlažno-suho, toplo-hladno, pojedinačno-grupno, vođeno-neovisno, zatvoreno-otvoreno, prirodno-umjetno.

Wellness postaje živi organizam koji pokreće pokrete, a one “srce” pokreti su zaposlenici i korisnici koji kontinuirano pokreću te različite energije.

Priča nam govori da je stvaranje Wellnessa vrlo složeno, bilo da je malo ili veliko, samostalno ili unutar hotela/odmarališta, jer ako ne stvorimo te različite energije, nemamo ono što ga čini živim .

Da bi klijenti bili uronjeni u te energije blagostanja, oporavka, nezaboravnog iskustva i priče, moramo uložiti veliki trud, prave objekte prilagođene projektu, odgovarajuću ponudu i uslugu i ne manje važno : stručni kadar.

Želite li da Vaš gost doživi i proživi Wellness priču (individualno ili grupno, vođeno ili samostalno) kao nešto čega će se uvijek sjećati i zbog čega će se uvijek vraćati?< /p>

Onda vam je potreban holistički pristup, personalizirani tretman, posebni rituali, pravilan protokol korištenja Spa zone, rituali u saunama, doživljaj određenih tematskih prostora, novosti pri ponovnom posjetu, mogućnost da nešto osjetite, okusite i ponesete .

Onda je Wellness/Spa pravi smisao riječi “živi organizam” koji vam daje mogućnost potpunog psiho-fizičkog oporavka i pruža nešto što svi tražimo – bijeg od ovog brzog i stresnog ritma života – mir, blagostanje i ravnoteža.

Nažalost, na kraju moram reći da postoji samo nekoliko Wellness u Hrvatskoj koji će ispričati ovu priču.

Često je to samo sadržaj (dodana vrijednost) koji hotel/odmaralište nudi i prolaze djelatnici s nedovoljno znanja i profesionalnosti.

I nije slučajno da investitori rado traže priliku za outsourcing tog dijela, jer znaju da je wellness najzahtjevniji dio poslovanja i ne žele ulagati trud, vrijeme i novac da bi rekli priča.

Kraj današnje priče je: Vjerujem da je wellness u Hrvatskoj još uvijek mlad i da će kako vrijeme bude prolazilo postupno stariti i sazrijevati, dobivati sve više iskustva, snage i važnosti te će se jednog dana susresti s očekivanja poznavatelja Wellness priče.

Copyright © 2024. Studio Veda wellness savjetovanje, Sva prava pridržana
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.